Renfe ha començat les obres per modernitzar l’estació de Mollet – Sant Fost (Vallès Oriental) amb una inversió de més de 4 milions d’euros i que dona resposta a una reivindicació històrica de la localitat vallesana.

Les obres tenen un termini d’execució previst d’uns 16 mesos amb un cost de 4.056.291,91 euros per a una estació que utilitzen diàriament més de 10.000 passatgers.

Els treballs inclouen la renovació i modernització de l’edifici i la millora dels espais i de l’entorn de l’estació, així com la construcció d’un pas inferior amb ascensors a les dues andanes.

Està previst que les andanes s’allarguin fins a 200 metres, una millora que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana; substituir la il·luminació de les andanes; urbanitzar els accessos i instal·lar noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales.

Les valoracions

El president de Renfe, Isaías Táboas, i la directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, han acompanyat l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio, en la visita a les obres.

Isaías Táboas ha expressat la seva satisfacció per aquest projecte després que l’empresa adjudicatària, en un inici, renunciés a l’obra i ha assegurat que les millores comportaran que «aquesta instal·lació estigui a l’altura del que mereix una ciutat com Mollet».

Táboas ha afegit que «en cap cas, durant el temps que durin les obres, els usuaris es veuran afectats, ja que es mantindrà la freqüència de pas habitual dels trens en els dos sentits».

L’alcaldessa, Mireia Dionisio, ha destacat que, a mitjans de l’any vinent, Mollet tindrà «l’estació moderna i totalment accessible que sempre ha reclamat».

Dionisio ha agraït al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, al president de Renfe i a la directora de Rodalies de Catalunya «la seva predisposició i la seva tenacitat perquè finalment es faci realitat aquesta reivindicació històrica del govern de la ciutat».

També ha volgut deixar clar que continuaran treballant amb el ministeri perquè l’actual pas inferior de l’estació acabi convertint-se en un pas de ciutat accessible.