La gran majoria dels pensionistes  reben les seves prestacions de jubilació en 14 pagues: una cada mes i dues d’extraordinàries, que es cobren en els mesos de juny (la coneguda com extra d’estiu) i el novembre (la coneguda com extra de Nadal).

I l’extra d’estiu ja es va cobrar, ja que el Govern sol ingressar<strong> la paga extra i l’ordinària el mateix dia </strong>a finals del mes de juny.

¿Quant es cobra?

La quantitat de la paga extra d’estiu de les pensions, igual com en el cas de la paga de Nadal, serà la d’una mensualitat ordinària. Així, els pensionistes que reben aquesta paga extra veuran com se’ls ingressa el doble de diners que un mes ‘normal’ al seu compte.

En el cas dels nous pensionistes, aquells que han començat a cobrar pensió en els últims mesos, han de tenir en compte que el període de meritació de la paga extra d’estiu va de l’1 de desembre al 31 de maig. Si el pensionista ostenta aquesta condició des de l’1 de desembre (o abans), cobrarà l’import íntegre de la pensió. Altrament, només tindrà dret a una part.

Davant el pròxim abonament d’aquesta paga extra, molt necessària per a les vacances de les nostres persones grans, la Seguretat Social adverteix d’una modificació que va realitzar l’octubre passat per simplificar aquest tràmit: el Protocol de Variació de Comptes Bancaris, en què ja participaven la gran majoria de les entitats bancàries.

Canvi

Aquest nou protocol permet que, quan un ciutadà modifica el compte bancari, la nova entitat financera és la que avisarà del canvi del compte en el seu nom davant la Seguretat Social. És a dir, serà el banc el que informarà del nou compte en què l’Estat ha d’ingressar els diners.

Tanmateix, un jubilat pot sol·licitar la modificació de les seves dades bancàries per al cobrament de la pensió des de la plataforma per a tràmits sense certificat digital de l’INSS punxant en aquest enllaç, o des del portal ‘La teva Seguretat Social’ si disposa de certificat electrònic o Cl@ve.

En qualsevol cas, els pensionistes han de tenir actualitzades les dades bancàries per no quedar-se sense l’extra d’estiu, tal com recorda la Seguretat Social a la seva revista.