El consell d’administració de GSMA ha designat Barcelona com la seu del Mobile World Congress fins al 2030. El contracte actual entre els organitzadors del principal congrés mundial en l’àmbit de la tecnologia i la telefonia mòbil i la capital catalana expirava el 2024, però s’ha optat per revovar-lo sis anys més.

La notícia ha sigut rebuda amb eufòria tant per part de GSMA com per les integrants de la Host City Parties (Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Ministeri d’Economia, Turisme de Barcelona i Fira de Barcelona). Tots ells destaquen la importància de la renovació del contracte com a prova de l’aposta dels organitzadors del Mobile per la capital de Catalunya i remarquen l’impacte de la decisió en el creixement del sector.

Un dels primers a reaccionar ha sigut el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni: «Molt bona notícia per a la ciutat i per a l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per l’economia digital i el talent per transformar la ciutat», ha dit a través d’un tuit. També s’ha felicitat per la notícia el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró.

El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha manifestat en una entrevista amb RAC-1 que és «una notícia excel·lent» per a la ciutat i les institucions.

Més de 60.000 visitants el 2022

En l’edició d’aquest 2022, celebrada al recinte Gran Via de Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), va aplegar més de 60.000 visitants.

La decisió d’allargar la presència a Barcelona s’ha pres en la reunió del consell d’administració de GSMA celebrada aquest dilluns a Kuala Lumpur.

El MWC se celebra a la capital catalana des del 2006 i la prolongació actual respon a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el Ministeri d’Economia i Transformació Digital, Fira de Barcelona i Turisme de Barcelona.

Competència amb 30 ciutats

El 2011, Barcelona va guanyar la seva primera extensió d’acord (fins al 2018) i també va rebre el títol de Capital Mundial Mòbil, després de superar la competència de 30 ciutats, incloent-hi Milà, Munic i París. Aquesta associació es va renovar posteriorment fins al 2023, i es va afegir un altre any a l’acord (2024) quan es va cancel·lar l’edició 2020 del MWC a causa de la pandèmia de la covid.

Des que es va canviar d’ubicació de Cannes a Barcelona fa 16 anys, GSMA ha convertit el MWC en un espectacle al qual van assistir més de 109 000 visitants d’arreu del món el 2019.

Més que amfitrions

En un comunicat, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, assenyala el paper de Barcelona com a alguna cosa més que la ciutat amfitriona del MWC. «No només hem fet créixer l’esdeveniment des que ens vam mudar a Barcelona, sinó que l’hem desenvolupat per incloure un ecosistema complet», afirma.

La GSMA assegura que donarà més detalls de la decisió en una una conferència de premsa a Barcelona el 20 de juliol.