El preu mitjà de la benzina i del gasoil a Espanya ha registrat un nou rècord històric i es consolida per sobre dels dos euros per litre; a més, en tots dos casos ja s'ha 'menjat' la totalitat de la subvenció de 20 cèntims per litre que va entrar en vigor el passat 1 d'abril.

En concret, el preu mitjà del litre de benzina s'ha situat aquesta setmana en els 2,141 euros, després de registrar una pujada de l'1,13% respecte a fa set dies, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea recollides per Europa Press.

Aquest import mitjà inclou els impostos, però no reflecteix el descompte que va entrar en vigor des del passat 1 d'abril d'almenys 20 cèntims per litre, ja que hi ha descomptes superiors, depenent de la petroliera i de les promocions als clients.

Amb aquesta subvenció, el preu del litre de benzina ja seria gairebé 12 cèntims més car que l'última setmana de març (1,818 euros), abans que es comencés a aplicar el descompte, amb la qual cosa l'encariment registrat des d'aleshores ha absorbit totalment l'ajut.

En el cas del dièsel, el preu mitjà del litre ha registrat una alça del 3,64% l'última setmana, que supera així per segona setmana consecutiva el llistó dels dos euros (2,076 euros).

Així, en aplicar la rebaixa dels 20 cèntims per litre, el seu import seria uns tres cèntims superior al preu que marcava a finals de març (1,837 euros per litre).

Respecte a la mateixa setmana de fa un any, el preu mitjà del litre de benzina s'ha encarit un 55,82%, mentre que en el cas del gasoil és un 67,68% més car, tot i que sense tenir en compte la bonificació vigent actualment.