L’Ajuntament de Figueres i la Fundació Salut Empordà treballen conjuntament per impulsar el projecte Empordà Saludable, que vol situar la comarca al nivell de la Toscana o de la Provença. Alhora, aquest que té com a objectiu que el sector de la salut sigui un eix de desenvolupament econòmic i generador d’ocupació a l’Alt Empordà.

Per aconseguir-ho, una de les primeres iniciatives que es tirarà endavant és el de dinamització del sector de la salut a través de la interrelació amb els sectors de les cures, el turisme, la gastronomia i l’esport, amb una inversió de 200.000 euros. Aquesta acció contempla la creació del segell Empordà Saludable, i reforçar la formació complementària, entre altres.

En la darrera reunió del Cercle Euram de l’Empordà va ser exposat el projecte, i en la seva intervenció, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va destacar que «a l’Empordà tenim de tot i disposem d’una institució com és la Fundació Salut Empordà. Tenim un àmbit turístic on fer salut; esport de nivell amb clubs i entitats, i la gastronomia amb la dieta mediterrània». A la vegada, va especificar també que aquest projecte podria suposar la creació d’uns 1.600 llocs de treballs directes i indirectes.

Per la seva banda, Martí Masferrer, gerent de la Fundació Salut Empordà, va detallar que l’objectiu és convertir l’Alt Empordà «en un destí saludable, una comarca saludable, amb tot un conjunt de possibilitats quant a salut, dieta i esport, entre d’altres. Cal una aposta en innovació i salut, un institut d’investigació».

«L’Empordà ha de ser la capital de la dieta mediterrània», va afegir. Alhora, Masferrer també va remarcar que aquest projecte pot generar ocupació, crearà llocs de feina, amb tot un conjunt de possibilitats pel que fa a salut, dieta i esport.