Adif ha adjudicat les obres de renovació integral de línia aèria de contacte en el trajecte Celrà-Figueres, en la línia d'ample convencional Barcelona-Portbou, per un import de 6.939.860,68 euros (IVA inclòs). El contracte, que compta amb un termini d'execució estimat de 24 mesos, ha estat adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) integrada per EYM Instalaciones i FCC Industrial e Infraestructuras Energéticas.

L'objectiu d'aquesta actuació, inclosa en el Pla de Rodalies, és modernitzar les instal·lacions, dotant-les de nous equipaments per augmentar la fiabilitat, durabilitat i disponibilitat de la catenària, un element essencial per garantir la qualitat de l'explotació ferroviària.

A més, les obres permetran racionalitzar les necessitats de manteniment i reduir la probabilitat d'incidències relacionades amb el sistema d'electrificació en un tram amb una elevada densitat de circulacions. En concret, les operacions consistiran en la renovació de la catenària a la via direcció Barcelona des de Celrà fins a Vilamalla i en les dues vies entre Vilamalla i Figueres, adaptant el sistema elèctric actual a la situació projectada.

En total s'actuarà en un tram de 22,7 km que comprèn els trajectes Celrà-Flaçà, Flaçà-Sant Miquel de Fluvià, Sant Miquel de Fluvià-Vilamalla i Vilamalla-Figueres. 

Segons ha informat Adif, aquestes obres contribueixen a la consecució de l'Objectiu del Desenvolupament Sostenible (ODS) 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), que té entre les seves fites el desenvolupament d'infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat. El projecte compta amb finançament europeu, dins el programa NextGenerationEU.