El Cercle Sport Figuerenc va acollir dimarts passat la taula rodona El preu de les energies i la implantació de les renovables al territori. El debat, moderat per l’arquitecte i membre de la Iaeden, Anna Albó, va comptar amb la participació d’Eduard Quintana, enginyer industrial i responsable de mercats elèctrics de Som Energia, Maria Crehuet, exalcaldessa d’Ordis i assessora per temes energètics de l’Associació de Micropobles de Catalunya i Joan Vila, enginyer industrial, especialitzat en temes d’energia i indústria paperera.

L’acte, seguit d’un animat debat, amb múltiples intervencions del públic, va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones i durant el seu transcurs s’hi van abordar els següents temes: La influència dels diversos orígens de l’electricitat en el càlcul del seu preu final. També es va parlar sobre la dificultat de les petites comercialitzadores per mantenir-se en el mercat.

Punts cabdals

Un altre dels punts que van centrar el debat va ser l’esgotament progressiu dels recursos energètics i la necessitat de crear polítiques pel seu estalvi. Igualment, els ponents van advertir de la necessitat de diàleg o consens per a la implantació de les renovables al territori.

L’acte va ser organitzat per l’Associació d’Amics del Castell de Sant Ferran que continua amb la seva línia habitual d’activitats.