El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2022, complint, així, amb els compromisos assumits amb els agricultors. D'aquesta manera, el Departament ha fet efectiu el pagament dels imports corresponents de l’ajut a l’Apicultura per a la millora a la biodiversitat de la campanya 2021. L’import total del pagament és de 595.342,08 €.

Aquest pagament es farà efectiu a 95 beneficiaris de 25 comarques, entre els quals hi ha vuit beneficiaris de l'Alt Empordà als quals els correspon l'abonament de 48.960 euros.

Aquest ajut, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarquen dins del PDR.cat2022, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader). L'objectiu d’aquesta línia és la millora de la biodiversitat en els agroecosistemes fràgils on hi pugui haver espècies relictes, mitjançant actuacions dirigides a promoure sistemes d’explotació apícola que incloguin una major base territorial.