L'Ajuntament de Vilafant rebrà una subvenció de 8.600 euros de la Diputació de Girona, per a la compra de material per contribuir a la lluita contra la pobresa energètica.

Es consideren llars vulnerables aquelles que han de destinar una part excessiva dels seus ingressos o directament, no poden ser assumits els costos o que en poden ser dependents del seu subministrament. Les llars incloses són usuàries i han estat derivades des de Serveis Socials.

L’Ajuntament ha sol·licitat aquesta subvenció de la Diputació de Girona, que permetrà ajudar a equilibrar el desajust consum-cost. Uns recursos que serviran per adquirir material, com per exemple neveres, radiadors o deshumidificadors de baix consum. «La lluita contra la pobresa energètica al nostre municipi, és un dels objectius inclosos al pla d’habitatge que estem treballant i que busca que els nostres veïns i veïnes tinguin accés a un habitatge assequible i digne. Amb aquesta subvenció podrem millorar, l’eficiència energètica d’aquelles llars més vulnerables», explica l'alcaldessa de Vilafant Consol Cantenys.

Aquesta subvenció permetrà una acció directa: dotar d’aquest material a les famílies té una doble missió, ja que permetrà reduir consums i costos energètics i a la vegada reduir emissions d’efecte hivernacle.

Les llars que rebran aquest material adquirit gràcies a aquesta subvenció han estat inspeccionades per tècnics de de la Diputació de Girona.

Es té previst completar el programa amb unes auditories i seguiment durant aquest any 2022.