La producció industrial a Catalunya durant el febrer va incrementar-se un 2,5% respecte al mateix període de l'exercici anterior, segons les dades provisionals publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La variació del darrer mes contrasta amb les xifres registrades al gener, quan l'Índex de Producció Industrial (IPI) a Catalunya va presentar una variació interanual del -0,7%. Malgrat el creixement, la producció a la indústria del país va augmentar a un ritme inferior a la mitjana espanyola (+3,9%). A Catalunya, l'increment de la producció respon principalment a una major fabricació de béns de consum (+4%) i de béns intermedis (+3,6%).

Dins el sector de béns de consum, destaca el creixement en l'elaboració de béns de consum durador, que va augmentar un 11,5% en termes interanuals. Pel que fa als béns de consum no durador, la seva producció es va incrementar un 3,6%. Per altra banda, la indústria dels béns d'equip va experimentar un creixement del 0,5% en la producció, mentre que el sector energètic la va reduir un 1,3%.

Al conjunt de l'Estat, l'índex de producció industrial va registrar una variació interanual del 3,9%, amb les comunitats de Múrcia (+16,7%), les Illes (+15,4%) i Navarra (+13,9%) al capdavant. Per contra, quatre comunitats van veure com el sector industrial reduïa la fabricació. És el cas de Castella i Lleó (-10,7%), Galícia (-6,8%), Cantàbria (-0,9%) i Extremadura (-0,8%).