La start-up catalana Sycai Medical ha tancat una ronda d'inversió de 780.000 euros per crear un programari mèdic que permeti la detecció precoç del càncer de pàncrees, segons un comunicat de la Conselleria d'Empresa i Treball d'aquest diumenge.

La inversió l'ha liderat Ship2B Ventures amb la participació de BStartup del Banc Sabadell i Athos Capital, i amb aquesta la start-up finalitzarà els últims assajos clínics i completarà la tramitació del segell "CE" necessari per introduir el programari al mercat.

També va rebre 75.000 euros l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa de la Generalitat, Acció, per impulsar la tecnologia en la fase inicial del projecte.

L'empresa planteja entrar al mercat mitjançant la venda directa a clíniques i hospitals i la llicència de la seva tecnologia als dispositius PACS (Picture Archiving and Communication System), de manera que "ja tenen preacords amb diverses empreses".

Segons la Ceo de Sycai, Sara Toledano, el càncer de pàncrees és "el més mortal perquè es diagnostica massa tard" perquè, entre altres, les lesions que provoca de vegades passen desapercebudes perquè són asimptomàtiques.

L'empresa té previst ampliar la seva tecnologia a qualsevol càncer abdominal, especialment el fetge i el ronyó.