El departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, mitjançant l'Agència Catalana de Turisme, posarà en marxa a partir del 28 de febrer abonaments turístics de fins a 150 euros per fomentar el turisme de proximitat entre els catalans durant els mesos de març i abril, sense incloure el període de Setmana Santa.

Aquesta és la primera vegada que el govern català llança abonaments turístics per subvencionar als residents d'aquesta comunitat escapades per Catalunya, una campanya a la qual el Govern destinarà 1,5 milions d'euros.

El Govern estima que amb aquest pressupost es podrà subvencionar com a mínim unes 10.000 reserves turístiques fetes a agències de viatges amb un límit del 50% de la factura i amb un límit màxim de 150 euros d'import subvencionable.

Els requisits

  • Per beneficiar-vos d'un abonament d'aquest tipus caldrà contractar un viatge combinat en una de les 250 agències adherides a la campanya.
  • La contractació haurà d'incloure una pernoctació a un allotjament turístic català i un d'aquests serveis: transport (ja sigui de passatgers, lloguer de cotxes o altres vehicles) o activitats, excursions amb guia o entrades a museus o concerts.
  • Per optar a aquests abonaments, els interessats s'hauran d'inscriure a la web estalviatge.cat, on obtindran un codi promocional.
  • A partir de llavors, tindran cinc dies naturals de termini per formalitzar una reserva en una de les agències de viatges adherides a la campanya, ja que, en cas contrari, l'abonament caducarà i se'n podrà beneficiar un altre usuari.
  • Les reserves es podran fer a partir del 28 de febrer, i dia en què també arrencarà una campanya de publicitat per donar a conèixer la iniciativa a la ciutadania.
  • La campanya es mantindrà activa fins que s'acabin els 1,5 milions d'euros assignats a aquesta iniciativa

A partir de l'1 de març

Els viatges contractats en el marc d'aquesta campanya es podran començar a gaudir a partir de l'1 de març i s'allargaran durant el mes d'abril, sense incloure Setmana Santa.