L’operadora Goufone, que va néixer connectant les masies d’Osona a Internet, ha tancat el 2021 augmentant un 75% la facturació respecte l’any passat i ha arribat a la xifra de 17,5 milions d’euros en aquest exercici. El ràpid creixement de l’empresa també es manifesta en l’augment de la seva plantilla: l’empresa ja compta amb més de cent treballadors entre les seves oficines a Gurb (Osona) i les sis botigues repartides en diferents poblacions de Catalunya. 

A dia d’avui, Goufone ocupa un lloc destacat en el mapa de les telecomunicacions català, i compta amb més de 35.000 llars connectades en les 13 comarques catalanes on ha desplegat els seus serveis de fibra òptica, telefonia fixa i mòbil i energia verda. 

Goufone destaca per portar la seva xarxa de fibra òptica pròpia tant a nuclis urbans com a àrees disseminades. Enguany s’han activat més de 80 noves zones, incloent la culminació dels desplegaments en capitals de comarca com ara Vic, Mataró, Moià, La Bisbal d'Empordà o Berga. També s’ha començat el cablejat a les ciutats de Granollers i Girona, procés que es preveu finalitzar durant aquest 2022.

En aquesta estratègia d’expansió, l’any passat Goufone va unir forces amb l’empresa manresana Soom Fibra, una marca amb forta presència al Bages. Fruit d’aquesta adhesió, va sumar el desplegament en una nova comarca i la seva capital, Manresa, així com dues botigues més a la Catalunya Central.

El 2021 també ha estat l’any de l’entrada al món de l’energia verda. Des del passat mes de juny, Goufone ofereix serveis d’energia verda als seus usuaris en una sola factura, amb un compromís clar cap a l’energia verda i sostenible. 

Marc Mundó, un dels tres fundadors de Goufone, destaca que “hem tancat un gran any en la història de Goufone. Estem molt satisfets de la feina feta i molt agraïts per la confiança que els nostres usuaris dipositen en nosaltres. Per a nosaltres no són un número, sinó que són persones a qui facilitem una connexió a Internet d’alta qualitat, independentment d’on visquin, sigui a ciutat o en zona disseminada.”

Mundó valora de forma molt positiva el creixement d’aquest any: “No només sumem nous usuaris, sinó que mantenim els que tenim. De fet, les persones que van comptar amb nosaltres al principi de tot, quan tiràvem cable entre les masies d’Osona, segueixen confiant en nosaltres, i això deu voler dir que alguna cosa estem fent bé”.

Enguany també s’han inaugurat dues botigues noves, al centre de Granollers i al centre de Girona (c/Migdia, 24). Entre les novetats de cara a 2022, l’operadora obrirà nous espais en poblacions com Roses i Berga. En aquells municipis en els quals no hi té cap botiga física, Goufone hi arriba amb el Goumòbil, una autèntica botiga sobre rodes que recorre constantment el territori on l’empresa ofereix els seus serveis.

Més de 4.000 km de xarxa de fibra òptica pròpia

El 2021, Goufone ha desplegat més de 1.500 km de fibra òptica pròpia en ciutats, municipis i zones disseminades de les comarques gironines, Catalunya Central, Maresme i Vallès Oriental. 

El fet de desplegar la seva pròpia xarxa de telecomunicació dona a Goufone completa autonomia a l’hora de proveir els seus serveis, i permet fer instal·lacions de qualitat i atendre amb agilitat les possibles incidències. També possibilita oferir serveis especialitzats per a empreses mitjanes i grans i atendre poblacions disseminades on no hi arriba cap altra xarxa. 

Goufone porta desplegats més de 4.000 km de xarxa de fibra òptica pròpia per tot Catalunya. Es poden consultar les zones de cobertura exactes des de la seva pàgina web. 

L’operadora més recomanada pels seus usuaris

Goufone compta una de les dades de major satisfacció del sector de les telecomunicacions, mesurada a través de l’NPS, un sistema estandarditzat que quantifica la satisfacció dels clients i la seva lleialtat a una marca o empresa. Goufone compta amb un alt grau de satisfacció dins del seu sector, amb una nota de 55 punts, quan el promig de la competència és inferior a 30. El servei proper i la qualitat de la fibra òptica són els dos valors que els seus clients en destaquen a l’hora de fer-ne la valoració.

Un projecte vinculat amb el territori

Els fundadors de Goufone són els tres emprenedors osonencs Albert Boix, Marc Mundó i Joan Gaudes, que van coincidir a la universitat compartint la inquietud d’aconseguir portar Internet d’alta qualitat a les zones aïllades on vivien, lluny dels nuclis urbans.

L’operadora ha estat vinculada amb el territori dels seus inicis, tant fent arribar la fibra òptica a tot arreu -fins i tot on les grans operadores no hi arriben- com participant activament en el teixit comercial, associatiu i cultural dels indrets on els seus serveis estan disponibles. 

L’única operadora que arriba a les zones disseminades

Un dels objectius de Goufone és fer arribar connexió d’Internet d’alta qualitat fins a l’últim racó del territori català. 

Hi ha zones de Catalunya on encara, avui en dia, no hi arriba Internet. Zones oblidades per les grans operadores, les quals se centren especialment a oferir els seus serveis en nuclis urbans i grans ciutats. Per a Goufone és important arribar a tot arreu, que tothom tingui accés a Internet, tant a les poblacions com als nuclis agregats o àrees més allunyades. El fet de fer-hi arribar Internet d’alta qualitat té un alt impacte en les zones disseminades, evita la despoblació de les zones rurals i n’afavoreix el seu desenvolupament econòmic i social.

Els orígens de Goufone

Goufone va néixer l’any 2010 a la comarca d’Osona amb la missió de proveir una connexió d’Internet d’alta qualitat amb un tracte proper, amable i professional. L’empresa catalana ja porta més de 4.000 quilòmetres desplegats de xarxa de fibra òptica pròpia a 13 comarques catalanes. Els seus fundadors són els emprenedors osonencs Albert Boix, Marc Mundó i Joan Gaudes.

En aquests moments, Goufone compta amb més de 100 treballadors i ofereix serveis d’Internet, telefonia mòbil, telefonia fixa i energia verda a més de 35.000 usuaris. També disposa d’una xarxa de sis botigues desplegades per tot el territori català.