El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha posat en marxa un web que en un futur té previst catalogar més de 400 ubicacions amb més de 1000 fotografies. ubi.cat és el repositori que acull tota la informació que serà accessible, des del propi web o a través d’un seguit de codis QR que estaran a diferents indrets de la comarca. En total, se senyalitzaran 149 recursos patrimonials de la comarca amb un enllaç al nou web per fer més completa la ruta de senderistes i ciclistes.

«Aquesta iniciativa dona valor a les rutes senderistes de la comarca perquè amb un dispositiu mòbil es permetrà als visitants obtenir més informació del patrimoni de la comarca. Si un turista es topa, per exemple, amb una ermita, només haurà d’enfocar amb el mòbil el QR per llegir més informació, textos literaris vinculats, fotos o fins i tot visites virtuals en 360º» explica el conseller comarcal delegat de Turisme, Agustí Badosa.

La nova plataforma digital, disposa d’imatges actuals i descripcions, en alguns casos fotos històriques extretes d’arxius i en altres textos literaris indexats per l'associació Espais Escrits i la Càtedra de Patrimoni Literari de la Universitat de Girona. El web ofereix els continguts en quatre idiomes (català, castellà anglès i francès), en suport textual i d'àudio. S'emmarca en un projecte comú a tota la demarcació de Girona i busca fer accessibles els monuments a persones que facin rutes a peu o en bicicleta.

Aquesta iniciativa està inclosa en el projecte «Conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l’Alt Empordà», cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu Feder de Catalunya 2014-2020, dins l’eix que vol conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència de recursos.