Renfe ha reprès la seva política de canvi de bitllets sense despesa des d'aquest dimecres 29 de desembre fins al pròxim 15 de gener en trens AVE, Llarga Distància, Avant i Mitjana Distància, a causa de l'augment de contagis per Covid-19.

L'operadora va activar aquesta mesura amb l'inici de la pandèmia i va suposar la devolució als viatgers d'un total de 2,57 milions de bitllets amb un valor de 97,5 milions d'euros, per la declaració de l'estat d'alarma i les restriccions a la mobilitat derivades de la crisi sanitària.

No obstant això, en aquesta ocasió, només el canvi serà gratuït mentre que les anul·lacions tindran els corresponent càrrecs vinculats a la tarifa de bitllet adquirida. Només en la tarifa 'Premium' serà gratuïta la cancel·lació, enfront del recàrrec del 5% habitual.

Per això, la companyia recomana incloure l'extra de canvis i/o anul·lacions, que actua com un segur davant imprevistos, en adquirir un bitllet 'Bàsic'. Una altra opció és comprar un bitllet 'Tria' o 'Premium', que sí que contemplen canvis i devolucions més flexibles.

Davant l'increment dels contagis, Renfe també ha ampliat temporalment la caducitat dels títols multiviatge Avant, Abono Tarjeta Plus i Tarjeta Plus 10 fins al 30 de juny de 2022, una mesura que ja es va activar a l'octubre de 2020 i torna a rescatar-se ara.

Renfe recorda que manté els procediments de neteja i desinfecció de tots els trens, que han sigut reconeguts amb els certificats Aenor i SGS enfront del Covid-19 per al transport de viatgers.