Roses és un dels 39 municipis de més de 20.000 habitants de tot l'Estat espanyol que han sigut "més pobres amb la gestió social de la covid", ja que han fet una inversió inferior al 60% de la mitjana de despesa (50,60€/habitant). Així ho recull l'informe anual de l'Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials i que publica el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

D'aquests 39 municipis, que corresponen a 2,5 milions d'habitants, només hi ha dos catalans: Vila-Seca i Roses. El municipi altempordanès repeteix un any més en aquesta llista i és l'únic de tota la demarcació.

Segons aquest informe, l'Ajuntament de Roses ha invertit en polítiques de Serveis Socials 45,18€/habitant durant el 2020, l'any colpejat per la pandèmia de la Covid-19.

El 10,2% dels municipis són "excel·lents"

En general, l'informe destaca la millora de les dades respecte l'any anterior, ja que han augmentat en cinc els municipis considerats de gestió "excel·lent" i s'ha reduït en set els qualificats de "pobres".

Dels 369 municipis de més de 20.000 habitants de l'Estat espanyol, 37 ajuntaments -que corresponen a 9,8 milions d'habitants- aconsegueixen nivells d'inversió excel·lents. Catalunya és el segon territori (després d'Andalusia) amb més municipis (8) que han fet una gestió "excel·lent" durant l'any de la pandèmia.

La inversió social duta a terme per aquests 37 ajuntaments es va elevar fins als 1.502 milions d'euros, amb una mitjana de tots ells de 152,57€/habitant.

Dins d'aquesta categoria d'"excel·lent", onze són capitals de província (Barcelona, Cadis, Madrid, Sevilla, Màlaga, Saragossa, Jaén, València, Huelva, Almeria i La Corunya). Per contra, dues capitals de província (Toledo i Badajoz) són oficialment pobres.

En 2020, un total de 20 ajuntaments van incrementar més d'un 20% el seu pressupost l'any de la pandèmia respecte l'anterior.