El preu mitjà de l'electricitat en el mercat majorista veurà frenada aquest dimarts l'espiral a la baixa dels darrers dies i repuntarà un 8,6%, amb la qual cosa es tornarà a situar per sobre de la cota dels 100 euros per megavat hora (MWh).

En concret, el 'pool' marcarà per a aquest dimarts una mitjana de 104,36 euros/MWh, respecte dels 96,08 euros/MWh de dilluns, i se situarà en el valor més baix des de principis de novembre, segons les dades provisionals de l'OMIE que ha recollit Europa Press.

Malgrat la pujada, el preu d'aquest dimarts serà el tercer més baix des de començaments de desembre i estarà molt lluny dels màxims històrics de la passada setmana, quan es va arribar fins als 383,67 euros/MWh.

En qualsevol cas, el cost de l'electricitat en el mercat majorista continua disparat si es compara amb el mateix dia de l'any passat, quan es va situar en 20,04 euros/MWh. L'increment d'aquest dimarts en comparació amb el 28 de desembre del 2020 és del 420%, és a dir, cinc cops més car.

Per trams horaris, el preu màxim de la llum per a aquest dimarts es donarà entre les 21.00 i les 22.00 hores, amb 176,03 euros/MWh, mentre que el mínim, de 8,06 euros/MWh, s'ha registrat entre les 4.00 i les 5.00 hores.

Els preus del 'pool' repercuteixen directament en la tarifa regulada --l'anomenat PVPC--, a la qual s'acullen gairebé 11 milions de consumidors al país, i serveix de referència per als altres 17 milions que tenen contractat el subministrament en el mercat lliure.

L'encariment els darrers mesos del mercat elèctric s'explica, principalment, pels alts preus del gas en els mercats i els drets d'emissió de diòxid de carboni (CO2), en màxims històrics aquest any.