La patronal de la petita i mitjana empresa catalana, Pimec, ha lliurat els seus premis anuals en un acte al Museu Nacional d’Art de Catalunya. L’agrupació ha reconegut «la contribució de les Pimes a la superació de la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid-19, així com de garantir la continuïtat de l’economia i els llocs de treball».

L’Associació Empordà Turisme va rebre el Reconeixement Banc Sabadell, als sectors empresarials afectats per les restriccions, en reconeixement de l’associacionisme i la important tasca de les organitzacions. El premi el va recollir el President de l’Associació Empordà Turisme, Esteve Guerra i Serra. Empordà Turisme és una associació d’empreses i entitats públiques empordaneses amb un objectiu comú: treballar plegades per enfortir el sector turístic empordanès amb una proposta basada en la qualitat, la sostenibilitat i les necessitats de les persones que ens visiten.

A l’acte, que va tenir lloc a la sala oval del MNAC, va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la vicepresidenta primera del Govern central i ministra d’Economia, Nadia Calviño, entre altres representants del món polític, empresarial i sindical.

El president de la Generalitat va argumentar, durant la seva intervenció, que «estem iniciant el camí cap a la recuperació i el dinamisme» i va posar en valor el diàleg social com a espai de propostes i per afrontar els reptes, sobretot en aquest context de crisi.