La fina línia que divideix els termes municipals de Figueres i Vilafant fa anys que ha deixat de ser terra de ningú, especialment en l’espai comprès entre el nucli del camp dels Enginyers i l’avinguda Montserrat Vayreda. Només un rec separa els dos termes, on cada vegada hi ha més construccions que fan difícil endevinar en quin punt comença un municipi o l’altre.

Aquest desembre, la multinacional de distribució alimentària Lidl ha començat la construcció d’un nou supermercat en un punt estratègic, ubicat entre l’avinguda Montserrat Vayreda de Figueres i l’avinguda Gifré el Pilós de Vilafant. Les màquines han començat a fer el moviment de terreny per tal d’aixecar, en les setmanes vinents, l’estructura del nou espai comercial, situat molt a prop del Mercadona i de la llar d’infants Lilaina, que confrontarà amb les primeres cases del camp dels Enginyers. Com en el cas de l’Esclat, es tracta d’un supermercat que pagarà els seus impostos a Figueres, però que també donarà servei directe als veïns de Vilafant.

El projecte forma part del pla d’expansió de Lidl a tot l’Estat espanyol. La companyia alemanya preveu una inversió total d’uns 1.500 milions d’euros en quatre anys (2021-2024), per assegurar l’expansió sostenible de la marca, a través de l’obertura de noves botigues i la construcció de plataformes logístiques. Aquesta forta inversió es traduirà en la posada en marxa, durant aquest període, de més de 150 nous establiments.