L’Ajuntament de Vilanant va aprofitar la celebració d’un ple dimecres passat per modificar les ordenances fiscals de l’any 2022, amb l’objectiu de promoure la instal·lació de plaques solars i fotovoltaiques al municipi.

L’equip de govern també va aprovar una moció de suport a l’escola en català, davant del recent aval del Tribunal Suprem a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a tots els centres educatius catalans a fer un mínim d’un 25% de les classes en castellà. «Creiem que això és el que hem de fer per preservar la nostra llengua», apuntava l’alcaldessa de Vilanant, Anna Palet. «El model d’escola catalana és un consens social compartit per un ampli ventall de la societat catalana, que ha de seguir contribuint a la cohesió i la progressió social, i a la igualtat d’oportunitats en aquest país, amb la finalitat de construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure», subratlla la moció que també han aprovat d’altres ajuntaments de la comarca.

D’altra banda, el local social de Vilanant podrà tornar a obrir el servei de bar-restaurant, després que el darrer ple va adjudicar al gastrònom Carles Antoner el concurs que havia fet.