La fira telemàtica d'ocupació juvenil TreballemGI, que organitza la Cambra de Comerç, ha permès vehicular 300 ofertes de feina en un dia. Els més de 400 joves que s'hi havien inscrit han pogut fer entrevistes online i inscriure's als llocs de treball que proposaven les 53 empreses participants. En total, en aquesta sisena edició, eren fins a una trentena de perfils laborals diferents de sectors com el comerç, hostaleria i turisme, administració, informàtica, logística, sanitat, educació, electricitat i electrònica o mecànica. Per la seva banda, les diferents firmes han pogut seguir les sessions informatives sobre els ajuts a la contractació que donen el programa PICE de la Cambra de Comerç i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

La fira TreballemGI va néixer el 2018 amb l'objectiu d'impulsar la inserció laboral dels joves. Aquest és el segon any que se celebra en format virtual arran de la Covid-19. Durant tot el dia, els més de 400 joves que s'hi havien inscrit poden optar a alguna de les 300 ofertes de feina que han penjat les 53 empreses participants.Els interessats poden conèixer les diferents firmes gràcies als vídeos de presentació que s'han penjat a la web. I a partir d'aquí, després de veure quins perfils necessitaven, inscriure's a les diferents ofertes i fer entrevistes de treball telemàtiques. Després d'avui, la fira encara es mantindrà activa durant una setmana; i per tant, la xifra de contactes i acords laborals pot créixer.

Pel que fa a les ofertes laborals, els 300 llocs de treball que s'ofereixen s'emmarquen dins una trentena de perfils. N'hi ha de sectors molt diversos. Entre aquests, les activitats físiques i esportives, l'administració i la gestió, l'arquitectura i l'enginyeria, el comerç, l'edificació i l'obra civil, l'educació, l'electricitat i l'electrònica, la mecànica i la soldadura, l'hostaleria i el comerç, la imatge personal, la informàtica, la logística i gestió de magatzems, la sanitat, el transport...

Entre les empreses que tenen estand virtual hi ha Alter Ego Web Services, Ayach Logística, Buch 1900 SL, Costa Brava Mediterranean Foods, Dibosch, Frit Ravich, l'hotel Xaine Park, König, Marsol Hotels, Masoliver Group, Concentrol, Puratos, Tavil, Bauhaus o Wow! Startups. També tenen estand propi la Cambra de Comerç, la Diputació, el SOC i la UdG.

Posar-los en contacte

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, ha animat els joves a participar a la fira. Sobretot, perquè les empreses sovint tenen problemes a l'hora de trobar determinats perfils especialitzats, i TreballemGI dona l'oportunitat de posar en contacte les firmes amb els possibles interessats a cobrir aquests llocs de treball. Al llarg del dia, a través de la plataforma telemàtica, s'imparteixen sessions sobre les oportunitats de les xarxes socials a l'hora de trobar feina (entrevistes per whatsapp, linkedin), com fer currículums o quines actituds han de tenir els joves quan volen optar a un lloc de treball.

Engega la primera fira d'ocupació per a joves i majors de 45

A l'última edició del TreballemGI, també en format virtual arran de la covid-19, s'hi van inscriure 542 joves. Es van ofertar 176 llocs de treball, que van penjar les 36 empreses participants. En les edicions anteriors, la fira es va celebrar en format presencial. El 2018 es va fer a Girona, Blanes i Figueres. I el 2019, a Girona. En aquestes edicions presencials TreballemGI va comptar amb més de 2.428 assistents, 184 empreses amb 498 ofertes. Al llarg d'aquests anys, gràcies al programa PICE de la Cambra de Comerç de Girona, s'han format 4.900 joves.