L’Ajuntament de Vilajuïga posa a disposició de tots els veïns un Punt d’Informació de l’Habitatge, un servei gratuït que permet assessorar, orientar i donar informació sobre diversos temes relacionats amb els habitatges. Aquestes sessions també permetran informar sobre els ajuts de les diferents administracions públiques i donar a conèixer les claus del manteniment d’edificis en termes d’eficiència energètica, consums i rehabilitacions, entre altres temes.

El servei començarà el 25 de novembre, fins al mes de març aproximadament, i per fer-ne ús caldrà trucar a l’Ajuntament per demanar cita prèvia. Una tècnica d’habitatge visitarà cada dijous a la tarda les oficines municipals i atendrà de forma presencial i telemàtica.

A aquest assessorament setmanal s’hi sumen tres xerrades relacionades amb l’habitatge. La primera, el 25 de novembre, es titula Com reduir la factura de la llum? i estarà relacionada amb la millora de l’eficiència energètica, a banda de presentar el servei del Punt d’Informació. En la segona, que es farà el 13 de gener, es parlarà sobre comunitats energètiques. I en la darrera, el 3 de març, s’apuntaran els principals models alternatius d’accés a l’habitatge.