Port de Roses fa un bon balanç d'aquesta temporada d’estiu, en què s’han comptabilitzat una alta ocupació dels seus punts d’amarratge. Dels 485 amarradors que gestiona, 374 estan destinats a embarcacions d’amarratge fix i 111 a embarcacions transeünts. Durant el mes d’agost es van tornar a comptabilitzar dies d’ocupació plena d’aquests darrers, situació que no es produïa des de l’any 2014.

Concretament, entre el 7 i el 16 d’agost l’ocupació dels amarradors de trànsit gestionats per Port de Roses va ser d’un 100%. A més, contràriament al què succeïa en els darrers anys, on a partir de mitjans d’agost la demanda experimentava una forta davallada, enguany l’ocupació es es va mantenir fins a finals de mes.

Reserves més àgils i accessibles des de qualsevol part del món

Port de Roses ha implementat aquest 2021 un nou motor de reserves (Berthbooking), posat a disposició dels usuaris a través de la web www.portroses.com, que permet la reserva diària del lloguer d’amarradors. En l’àmbit internacional, s’ha engegat també un motor a la plataforma de reserves Navily, amb resultats molt positius sobretot en el nombre d’usuaris durant temporada baixa (mesos de maig, juny i setembre).

La nacionalitat dels usuaris de trànsit del port d’aquest 2021 ha estat en la seva majoria de ciutadans francesos, seguit pels de Catalunya i resta de l’Estat.

Per la seva banda, la regulació del fondeig que realitza Port de Roses amb camps de boies a les platges de Canyelles, Bonifaci i Almadrava i a les cales Montjoi, Calitjàs, Pelosa i Jòncols, els quals han estat operatius entre l’1 de juny i el 30 de setembre, ha experimentat també un increment de demanda respecte als anys anteriors.