Banc Sabadell ha afirmat aquest divendres que amb l'ajustament de plantilla pactat avui amb els sindicats, d'almeys 1.380 treballadors amb sortides voluntàries, ampliables a 1.605 si s'hi apunten més persones, l'entitat es podrà estalviar almenys 100 milions d'euros anuals abans d'impostos. Els responsables del banc han celebrat que l'acord per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ER), una de les "fites" previstes al pla estratègic de l'empresa, té el suport del "100%" de la taula negociadora. També han explicat que el pla té com a objectius modernitzar el banc, millorar els serveis, augments ingressos i reduir costos. Els acomiadats seran el 10% de la plantilla de l'entitat arreu de l'Estat.

El banc calcula que 950 de les persones que sortiran de l'entitat desenvolupen funcions administratives de xarxa, 400 funcions comercials i 255 seran persones dels centres corporatius. L'entitat puntualitza que "la voluntarietat serà el criteri prioritari, sempre que s'aconsegueixi l'objectiu d'ajustament mínim acordat de 1.380 persones".

L'acord inclou també un pla de recol·locació a través de RigthManagement, empresa especialitzada del grup Manpower. L'objectiu del programa és recol·locar el 100% de les persones que s'adhereixin al pla, segons afirma Banc Sabadell.

La direcció de l'entitat financera calcula en 269 milions d'euros abans d'impostos el cost del procés, i anuncia que els finançarà amb plusvàlues per la venda de bons de la cartera de cost amortitzat. Tant la provisió pels costos de reestructuració com les plusvàlues s'han registrat en el tercer trimestre del 2021.