La convocatòria de Pressupostos Participatius 2021 a Roses encara aquest mes d’octubre la seva fase final amb l’obertura del període de votació, que permetrà a la ciutadania escollir a quins projectes vol destinar 300.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal. Del 14 al 22 d’octubre (ambdós dies inclosos), tots els veïns i veïnes majors de 16 anys empadronats a Roses poden votar a través del web www.tudecideixesroses.cat.

L’Ajuntament sotmet a votació i decisió popular un total d’11 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la població i del Fòrum Ciutadà de Priorització, i que han estat validades pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Cada ciutadà podrà escollir un màxim de tres propostes entre els 11 projectes finalistes. Totes les persones empadronades a Roses que tinguin 16 anys o més. En el moment de la votació caldrà identificar-se amb el DNI o NIE.

La població participa activament

En la primera fase del projecte, els veïns i les veïnes van fer arribar 258 propostes al consistori. Després d’un primer filtrat, validació i quantificació econòmica per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament, les propostes que complien amb tots els requisits establerts a les bases del procés van ser sotmeses a la valoració de la ciutadania en el marc d’un Fòrum de Priorització, que en va escollir un total d’11 per passar a la votació final.

Els projectes i el seu cost estimat

  1. Condicionament dels patis d’infantil i primària de les escoles: fins a 300.000 euros.
  2. Millora de les voreres a la urbanització Mas Mates: fins a 300.000 euros.
  3. Renaturalització dels patis de les escoles, que es vagin adaptant al canvi climàtic i que es constitueixin com a espais facilitadors de la coeducació: fins a 300.000 euros.
  4. Construcció de pistes de volei-platja cobertes: 80.000 euros. S'ha detallat el preu de dues pistes descobertes. Cal la disponibilitat de terrenys. El fet de cobrir-les encareix substancialment el peu i si han de ser tancades també a nivell de façana excedirien el pressupost.
  5. Creació d’un parc infantil a la zona del skatepark: 20.000 euros.
  6. Enjardinament d'àrees abandonades: 50.000 euros (condicionat a les ubicacions concretes).
  7. Connexió interior entre el pavelló municipal i el poliesportiu per evitar que els usuaris hagin de sortir al carrer: 100.000 euros.
  8. Dotació d'espais tancats habilitats i equipats per a la pràctica d'esport (bàsquet, futbol, handbol, escacs...): 60.000 euros per pista.
  9. Habilitació de lavabos públics a diferents espais: 17.000 euros per servei.
  10. Fer voreres accessibles per a persones amb mobilitat reduïda: fins a 300.000 euros.
  11. Habilitar una zona de pícnic a l’esplanada que hi ha sense utlitzar de la Ciutadella: 25.000 euros.