En els tres primers mesos de funcionament dels trens Avlo, Renfe ha transportat 1.331.708 clients en els seus serveis d’Alta Velocitat (Ave+Avlo) que circulen al corredor Madrid-Barcelona-Figueres Vilafant.

Aquesta xifra suposa pràcticament triplicar els clients d’aquests serveis en 2020 amb un increment del 173%. La posada en servei dels trens Avlo ha estat un èxit registrant una ocupació del 99% entre el 23 de juny i el 22 de setembre. 

Del total de viatgers Ave+Avlo, a Catalunya, gairebé 1.145.000 persones que fan servir els trens d’alta velocitat de Renfe per desplaçar-se al corredor Nord-est.

Els trens Avlo es van posar en funcionament el passat 23 de juny amb 4 freqüències per sentit donant servei a totes les ciutats d’aquest corredor, Figueres Vilafant, Girona, Camp de Tarragona, Lleida, Zaragoza, Calatayud, Guadalajara i Madrid amb preus des de 7 euros per trajecte.

L’oferta de serveis Ave+Avlo entre Barcelona i Madrid és d’un total de 24 trens per sentit.

Avlo és el servei d'alta velocitat de Renfe amb major capacitat de viatgers, amb 438 places per tren (un 20% més de places respecte a les dels actuals trens de la sèrie 112), capaces d'aconseguir els 330 quilòmetres per hora. Es tracta, a més, de trens amb emissions zero que contribueixen al transport sostenible i que circularan amb electricitat cent per cent procedent de fonts renovables (amb origen certificat).