El pirineu gironí ha tancat un «molt bon estiu» si bé encara no s'ha acabat oficialment la temporada. A falta de xifres definitives, el sector reconeix que el nombre de visitants «és més alt que el de l'any passat» i reconeix que el turisme de proximitat «ha respost molt bé» tot i la pandèmia. A més, l'estratègia que des de fa uns anys Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) està desenvolupant per desestacionalitzar el pirineu "està funcionant" i les expectatives pels propers anys són bones tant a Vallter, com a la Vall de Núria, com a la Molina. Cal afegir també que les perspectives del sector de cara a l'hivern són millors que les de l'any passat. En aquest sentit, FGC confia que s'aproximaran a les xifres de 2019.

Satisfacció al pirineu de les comarques de Girona. La temporada d'estiu -tot i no estar tancada- ha anat «molt bé». De fet, ha superat l'anterior, fet que «consolida» aquesta destinació com un dels reclams turístics de la demarcació i del país. Les bones sensacions a Vall de Núria, Vallter i la Molina, van en consonància a la resta del Pirineu on s'han registrat bones xifres de visitants.

El responsable de màrqueting de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Palou, admet que esperaven una bona temporada i que «s'ha confirmat». En aquest sentit, Palou remarca que el visitant de proximitat «ha respost molt bé», malgrat que hi havia les fronteres obertes, un fet que els ha beneficiat perquè han notat també una crescuda de visitants francesos que l'any passat no van venir.

Palou assenyala que Barcelona i la seva àrea metropolitana ha estat el principal client i ha permès millorar les xifres de l'any passat que «ja va ser molt bo a l'estiu». Cal tenir en compte que Vall de Núria no tanca i que Vallter i la Molina ho faran el 12 de setembre. Això sí, l'estació de la Cerdanya mantindrà els caps de setmana oberts fins el 3 d'octubre.

Pel que fa al tiquet mitjà -els diners que deixa cada turista-, el responsable de màrqueting d'FGC explica que és «similar» al de l'any passat, però amb la diferència que han rebut més clients. En aquest sentit, Palou diu que tant el ritme de vacunació com els protocols que s'apliquen a les estacions «donen tranquil·litat» al visitant i afavoreix que vinguin més turistes.

Desestacionalitzar, una estratègia comuna

Palou remarca que una de les «estratègies comunes» per part de FGC i de l'Agència Catalana de Turisme és la de rebre visitant durant tot l'any i no limitar-ho a la temporada d'hivern i als mesos de juliol i agost. En aquest sentit, el responsable de màrqueting d'FGC reconeix que «està funcionant molt bé» i que les «moltes activitats» que s'hi fan són una atracció per anar al Pirineu. «El fet que la gent vegi que no tanquem a finals d'agost i que es mantenen obertes i amb tota l'oferta que s'hi dona fa que molta gent opti per seguir venint», explica Palou.

Un hivern com el del 2019L'estiu també ha servit per començar a posar a punt les estacions de cara a l'hivern. Un hivern que ha de servir per «recuperar-se» de l'anterior i anar a xifres similars a la temporada 2018-2019. Cal tenir en compte que l'any passat moltes estacions van poder obrir, però el confinament comarcal que hi va haver en repetides ocasions, va fer que el nombre de visitants fos «molt baix» a les estacions. «Confiem que anirà bé aquest any», remarca.

Vall de Núria un 20% més

A Vall de Núria sí que s'ha pogut fer un primer balanç amb xifres, ja que no tanca. En aquest sentit, l'estació del Ripollès ha rebut aquest estiu un 20% més de visitants respecte al mateix període de l'any passat. Les dades inclouen les visites de juny fins a la tercera setmana d'agost.

Des de FGC fan un balanç positiu d'aquest segon estiu amb pandèmia. Pel que fa el global de serveis que ofereix l'empresa, han rebut un 30% més de públic aquest estiu. Les dades es van donar a conèixer dimecres passat coincidint amb la celebració de Sant Gil.