Preveure els efectes que tindrà a les comarques gironines l’eliminació dels peatges de l’autopista AP-7, que es farà efectiva de forma imminent el 31 d’agost, és l’objectiu de l’estudi que han presentat la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona. Es tracta d’un document que fa una diagnosi de l’estat del corredor del Mediterrani a la demarcació i que inclou propostes concretes per millorar-ne la mobilitat.

L’estudi estableix propostes d’actuació definides a partir de vuit eixos: sostenibilitat, seguretat viària, millora de la permeabilitat de l’AP-7, nou paper de l’N-II, redistribució dels fluxos de la xarxa viària, serveis a la carretera, vessant urbanístic i transport públic per carretera.

Tots els sectors implicats

La consultora Eficiència Locacional s’ha encarregat de la redacció del treball, que compta amb el suport de la patronal de transports Asetrans i la Foeg. Durant els quatre mesos que ha durat el procés d’elaboració, s’han recollit les aportacions de tots els sectors implicats, de manera directa o indirecta. S’han mantingut trobades amb professionals del sector del transport, com també amb representants de les cambres de comerç gironines, d’organitzacions sectorials, de col·legis professionals i de les diferents administracions locals.

La veu del territori

«Aquest estudi ha tingut molt en compte la veu del territori per calibrar les seves necessitats, i ha de servir de full de ruta per al desenvolupament de les infraestructures en els pròxims anys a les comarques gironines», ha destacat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. La voluntat de les institucions que impulsen el document és fer seguiment de la incidència de l’alliberament dels peatges, en cadascun dels àmbits analitzats, estant en contacte permanent amb les administracions directament responsables de les intervencions.

En la presentació de l’estudi, han participat, a part de Miquel Noguer, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega; el president d’Ordenació del Territori de la Cambra de Girona i d’Asetrans, Àlex Gilabert; el vicepresident de la FOEG i d’Asetrans, Eduard Ayach, i l’expresident de la Diputació Pere Macias, Francesc Xavier Ventura i Laura Córcoles, com a representants d’Eficiència Locacional. També hi ha assistit el diputat de Xarxa Viària, Jordi Xargay.