Aquest juliol s’ha dut a terme el Networking Empresarial Reactivem Figueres, amb petites i mitjanes empreses (Pimes) del territori representatives del sector alimentari, logístic, industrial i tecnològic. L’acció s’ha realitzat en el marc del programa Cooperativa 2.0 i incubadora vertical per al foment de la competitivitat territorial, inclòs en els projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT) de la demarcació de Girona, dins el PECT d’Ecosistema innovador liderat per la Diputació de Girona. El seu objectiu és «afavorir la competitivitat, la creació d’aliances i la cooperació entre agents del territori i proporcionar informació dels fons europeus i del pla de transformació i recuperació», segons expliquen fonts de l’Àrea de Promoció Econòmica de Figueres.

Des de l’Ajuntament, i a través de l’empresa Metyis, es volen «identificar els reptes i les necessitats per part de les empreses per tal d’afrontar i definir conjuntament un full de ruta pels propers anys», que permeti cobrir les seves necessitats amb la complicitat de les administracions.

Properament, al mes de setembre, es realitzarà una segona jornada de Networking Empresarial dirigit a altres sectors del territori, amb els mateixos objectius.