Roig Urban Confort s’expandeix. La històrica sabateria de Figueres acaba d’adquirir un establiment emblemàtic del Pla de l’Estany, Freixa de Banyoles. Dues firmes que unides sumen més de tres-cents cinquanta anys de comerç local.

«La relació amb la família Freixa ve de lluny», explica Miquel Roig Casademont, responsable de la firma figuerenca. «De jove, ells i la família Castañer em varen ajudar molt durant la meva formació, a conèixer l’essència d’aquesta artesania. Junts anàvem a les principals fires del sector. D’aquells dies en va quedar una gran relació i ara, tenim l’oportunitat de donar continuïtat a la seva històrica botiga». Considera que aquesta expansió serveix per tancar el seu cercle professional, alhora que «assegura la continuïtat» d’aquesta firma fruit sis generacions i més de cent cinquanta anys de trajectòria.

L’empresari es mostra satisfet amb el nou projecte. Roig té actualment dos establiments a la placeta baixa de la Rambla, on va arribar l’any 1962: Roig Urban Confort, en un edifici obra de l’arquitecte Pelai Martínez, i l’altra a la cantonada amb el carrer Caamaño, on es va posar el marxa Orígens Concept Store el 2013. La firma també ha tingut establiments a Cadaqués i al centre comercial Global Village de Dubai.

Continuïtat familiar

El responsable del nou establiment al carrer del Mercadal de Banyoles, que ja llueix el nom de la firma a l’aparador i obrirà l’1 de setembre, és Miquel Roig Amat. Ell ha estat el responsable de la transformació digital d’aquesta sabateria que acaba de renovar les seves pàgines a Internet per potenciar la venda a distància. Roig Casademont està «orgullós» de veure com la vocació de servei familiar té continuïtat: «Aquesta és una operació feta més amb el cor que amb el cap», assegura i afegeix: «Però estic molt content de veure com el nostre llegat comercial té la continuïtat assegurada».