L'índex de preus al consum (IPC) a Catalunya va pujar cinc dècimes al maig respecte a l'abril i la taxa interanual es va situar en el 2,6%, sis dècimes per sobre que la del mes anterior, segons les dades que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el conjunt d'Espanya, la inflació va pujar cinc dècimes al maig en relació amb el mes d'abril i la taxa de variació anual se situa cinc dècimes per sobre, fins al 2,7%.

Catalunya és la quarta comunitat autònoma amb la taxa interanual més baixa, juntament amb La Rioja (2,6%), i per davant de Madrid i Ceuta (2,1%), i les Canàries (1,6%).

Els preus que més van pujar a Catalunya van ser, amb diferència, els del transport (10,1%) i habitatge (8,7%), seguits d'altres i vestit i calçat (1%), aliments i begudes no alcohòliques (0,9%), medicina i lleure i cultura (0,8%), i parament (0,5%). Per contra, els preus que van disminuir van ser comunicacions (-4,5%), ensenyament (-4%), hotels, cafès i restaurants (-1,4%) i begudes alcohòliques i tabac (-0,2%).

L'IPC es va incrementar a totes les províncies catalanes respecte a l'abril, amb un 0,6% a Lleida, un 0,5% a Barcelona i Tarragona, i un 0,4% a Girona.