L’Associació de l’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), que agrupa uns 200 establiments consolidats del sector de l’allotjament i la restauració de la comarca, ha donat un pas més en la seva estratègia de promoure el producte genuí de la comarca i l’excel·lència del territori. L’entitat ha posat en marxa la proposta “Ambaixadors de l’Alt Empordà” per tal de posar encara més en valor la qualitat dels establiments associats i els extraordinaris atractius de la destinació. L’Associació remarca que un dels principals actius de l’Empordà és el territori. La proposta va dirigida als equips Front Office dels establiments associats a l’AHAE i a Empordà Turisme.

El tret de sortida de la campanya l’ha donat Jaume Marín, expert turístic, consultor i formador, oferint un webinar introductori on ha remarcat la importància de ser prescriptor dins el teu territori i també la d’oferir productes i experiències “amb un valor afegit que les facin úniques i memorables”. “Volem que els equips que estan al Front Office dels establiments tinguin la millor formació, i aprofundeixen en el coneixement de la comarca per poder-ho traslladar als visitants”, segons ha destacat el president de l’Associació, Miquel Gotanegra.

En el marc de la proposta s’han programat, en un primera fase, tres sessions gratuïtes per als associats que es duran a terme els dimecres d’aquest mes de maig entorn al surrealisme, l’enoturisme i el Parc Natural del Cap de Creus on, de la mà de grans coneixedors del territori, es descobriran racons d’espais emblemàtics de l’Alt Empordà.

La primera sessió s’ha dut a terme aquest dimecres 12 de maig de la mà de la guia turística Mercè Donat. Durant quatre hores els participants s’han endinsat al món més dalinià i més surrealista, el paisatge del Cap de Creus, sobretot el paratge de Tudela, on s’hi ha arribat en barca. La sessió ha inclòs un tastet surrealista davant la casa de Dalí a Sa Barraca. Per al 19 de maig , de la mà de Josep Serra, de la Vinyeta de Mollet de Peralada, s’ha previst un esmorzar entre vinyes i una visita al celler amb tast de vins a la vegada que els participants se submergiran en l’enoturisme de l’Alt Empordà. I el 26 de maig, el director del Parc Natural del Cap de Creus Ponç Feliu i Xavi Camps, guia turístic, oferiran un recorregut per la serra de Verdera per observar, tot gaudint d’unes vistes espectaculars, els diferents espais protegits. Durant la sessió s’anirà des del monestir de Sant Pere de Rodes, i es passarà per Santa Elena i el Mas Ventós, per descobrir el patrimoni natural, i cultural excepcional de la zona.

La intenció de l’Associació és ampliar la proposta amb noves sessions.