El Cercle Euram de l'Empordà inicia una nova etapa sota la direcció de Manel Toro, que el dilluns 10 de maig va ser escollit nou president de l'associació en substitució de Josep Perxas, qui ocupava el càrrec des del segon semestre del 2017. El relleu va tenir lloc en l'assemblea general de l'entitat, celebrada a les instal·lacions de l'assessoria TAX a Figueres.

Toro, vinculat al Cercle Euram des dels seus inicis, va expressar la seva satisfacció per "poder treballar per l'Empordà" des de la presidència del Cercle Euram, i va agrair la feina feta pels seus predecessors al càrrec: Pere Padrosa, Joan Gironella, August Conesa i Josep Perxas.

En la seva primera intervenció com a president, Manel Toro va assenyalar que la finalitat de l'associació és "vetllar pel desenvolupament urbanístic i ambiental de les nostres contrades; tenir cura de les infraestructures de mobilitat del territori, amb atenció especial al projecte de la Plataforma Intermodal El Far-Vilamalla i la seva àrea logística de suport; potenciar la qualitat formativa en el marc de l'espai català transfronterer; incidir en l'Empordà social, immigració, pobresa, inserció; renovar l'observatori soci-econòmic; aconseguir la realització del projecte de nova residència comarcal per persones discapacitades, i potenciar el castell de Sant Ferran com actiu econòmic de Figueres de primer nivell".

Manel Toro va recordar que tot i que el Cercle Euram no té capacitat executiva, la seva missió és incidir en les administracions per "demanar que executin i posin en marxa tots els projectes que sabem que són necessaris" per a l'Empordà.

Josep Perxas va fer una exposició dels fets, accions i activitats dutes a terme sota el seu mandat, que ha estat de gran intensitat i va justificar la seva decisió de proposar el relleu a la presidència assenyalant que "no és bo estar massa temps en un càrrec. Cal anar canviant i estic convençut que una persona nova donarà un altre impuls a l'associació, fet que sempre és necessari", i va proposar Manel Toro com a nou president, proposta que va ser aprovada per unanimitat. Perxas va aclarir que "s'ha acabat la meva etapa de president, però no la meva vinculació al Cercle Euram". En tant que vicepresident, seguirà vinculat en l'àrea social i d'esdeveniments.