El Consell Regulador de la denominació d'origen (DO) Empordà ja ha iniciat una nova etapa traslladant el seu nou local a la plaça del Sol de Figueres, situant-se en un lloc més cèntric, en comparació amb l'anterior local de l'avinguda Marignane. «L'Ajuntament ha procurat deixar-ho en les millors condicions i nosaltres també hi hem apostat. Tot i trobar-se en un lloc especial, se li ha tret el màxim partit i és clar que té una gran visibilitat i ho hem procurat reforçar. No el donem per definitiu, però és molt apte», explica el president del Consell Regulador, Xavier Albertí, que dona les gràcies a l'Ajuntament actual, que ho ha materialitzat, i als precedents, que van treballar per fer- ho realitat.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va lliurar, el mes de febrer passat, les claus de l'antiga seu de l'Oficina de Turisme de la plaça del Sol, al president de la DO Empordà, Xavier Albertí. L'Ajuntament havia cedit l'espai pel període de cinc anys.

Els treballs de reforma que s'hi han fet han conservat la forma arrodonida característica de l'equipament. Les obres d'adequació d'aquest espai s'han fet en dues fases. S'han rehabilitat l'exterior i la façana per millorar la imatge i s'ha condicionat l'accessibilitat amb rampes, millora de la fusteria exterior i la senyalització de l'edifici. Pel que fa a l'interior, s'ha condicionat la totalitat de l'espai. Les reformes han tingut una inversió de 115.000 euros.

El canvi de local permetrà, a la DO Empordà, disposar de més espai i portar-hi a terme activitats de cara al públic per donar a conèixer els vins empordanesos, així com tenir més visibilitat.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va explicar, llavors, que «és un gran dia per a la ciutat de Figueres. Cedim -afegia- aquest espai per donar visibilitat i per promocionar el producte de proximitat que ens diferencia, que és el vi i l'oli de l'Empordà. Estem a la seva disposició per tot el que necessiten. El que vol evidenciar és aquesta complicitat en què el producte referent i singular ens ha d'ajudar a repensar el model turístic de la ciutat de Figueres i de la comarca de l'Alt Empordà». El president de la DO Empordà assegurava que aquest nou acord reforça la relació històrica del Consell Regulador i la ciutat, «un matrimoni» amb més de 50 anys de complicitat. Ara, serà l'ocasió de promocionar amb millors arguments els productes que surten dels cellers que treballen amb el món del vi.