Transgourmet adquireix el 100% de l'empresa amb seu a Vilamalla GM Food, prèvia aprovació per part de la Direcció General de Competència de la Comissió Europea. L'operació suposa l'entrada de Transgourmet al mercat espanyol, un dels mercats gastronòmics més grans d'Europa. L'adquisició ampliarà la posició de Transgourmet com un dels líders de mercat europeu de la distribució majorista i autoservei a l'engròs.

Entrada a Espanya

GM Food és una empresa de llarga trajectòria que compta amb 70 centres cash&carry, i actua com a distribuïdor majorista per a uns 800 supermercats sota les ensenyes Suma, Proxim i Spar i per a uns 2.500 punts de venda addicionals. Amb una plantilla de 2.400 empleats i una facturació neta anual de més de 1.000 milions d'euros, GM Food ocupa des de fa dècades una sòlida posició en el mercat. GM Food presenta un atractiu potencial de creixement i reforçarà la posició de Transgourmet en el mercat europeu de la distribució majorista i cash&carry..

Sobre Transgourmet

Transgourmet és una empresa fundada el 2008 amb seu a Basilea (Suïssa) i forma part de el Grup Coop Suïssa. Transgourmet opera a Suïssa, Alemanya, França, Àustria, Polònia, Romania i Rússia. Amb més de 28.000 treballadors, Transgourmet genera una facturació neta d'aproximadament 8.100 milions de francs suïssos.

Sobre el Grup Coop

El Grup Coop desenvolupa la seva activitat en els sectors minorista, majorista i de producció. En el sector minorista, Coop opera supermercats i diversos formats especialitzats a Suïssa. En la distribució majorista, el Grup Coop opera a través de Transgourmet. El Grup Coop compta amb una trajectòria de més de 150 anys i sempre ha mantingut una estructura en forma de cooperativa amb el focus posat en els clients i en els més de 2,5 milions de cooperativistes. Amb més de 90.000 empleats, Coop genera una facturació neta d'uns 30.200 milions de francs suïssos

Hansueli Loosli, President de Consell d'Administració de Grup Transgourmet, va volgut donar «una calorosa benvinguda a GM Food i tot el seu equip com a nou membre del Grup Transgourmet i em sento feliç d'avançar al costat d'ells en el mercat espanyol».

Lluís Labairu, Director General de GM Food, afirma estar «convençut que aquesta nova etapa que iniciem ens portarà un major coneixement i èxit i permetrà a GM Food consolidar-se com a referent de la distribució alimentària a Espanya amb el suport de el Grup Transgourmet».