La situació d'alarma derivada de l'emergència sanitària de la COVID-19, caracteritzada per la paralització de l'activitat econòmica i per una gran incertesa respecte al futur, posa en risc la continuïtat dels negocis de molts treballadors autònoms i microempreses i de molts llocs de treball. És per això que la Diputació de Girona s'ha sumat a "SOS Mentoring", una iniciativa de la Fundació Autoocupació que compta amb el suport de més de sis-centes persones mentores voluntàries a Catalunya.

"SOS Mentoring" és un programa de voluntariat en què persones empresàries i directives amb experiència ajuden el col·lectiu d'autònoms i les microempreses a prendre les decisions necessàries per fer front a aquesta crisi, contenint-ne l' impacte i projectant la continuïtat de les activitats professionals i empresarials que duen a terme.

La iniciativa es basa en un procés d'acompanyament personalitzat, en què les persones mentores voluntàries comparteixen el seu temps i la seva experiència amb aquelles que es beneficien del programa, ajudant-les a diagnosticar bé la situació dels seus negocis i a elaborar i implementar un pla d'acció per fer front als reptes del present.

Mitjançant aquesta iniciativa, la Diputació de Girona, en el marc del programa "CO-CREIX" (que rep el finançament del FEDER), fomenta la participació de les empreses del territori, i demostra una vegada més el seu compromís amb el suport al teixit productiu local i el manteniment de l'ocupació.

Les persones interessades a participar-hi com a beneficiàries o com a mentores voluntàries poden inscriure-s'hi, a partir del dia 3 de maig, a través del portal web http://promoeco.ddgi.cat/sos-mentoring/.