GM Food, companyia referent en el sector de la distribució alimentària, avança en el seu pla d'expansió amb la inauguració de 20 nous supermercats franquiciats durant el primer trimestre de l'any, 8 d'ells a Catalunya (7 a la demarcació de Barcelona i 1 a la de Girona). La companyia preveu aconseguir el centenar d'obertures a l’Estat espanyol durant 2021.

De les 20 obertures realitzades, 12 corresponen a l'ensenya Suma (3 a Andalusia, 3 a la Comunitat Valenciana, 2 a Balears, 2 a Catalunya, 1 a Canàries i 1 a Galícia); mentre que els 8 centres restants estan senyalitzats amb Proxim (6 a Catalunya, 1 a Aragó i 1 Castella i Lleó). Aquestes obertures, han generat la creació de 77 llocs de treball i sumen 3.240 m² de superfície de sala de vendes.

GM Food compta amb una plantilla de 1.200 persones a Catalunya, on té 24 centres de cash&carry Gros Mercat, 2 plataformes logístiques, 8 benzineres GMOil i 477 supermercats franquiciats amb les ensenyes SUMA, Proxim i SPAR, detallistes i distribuïdors locals.

Seguint el pla de creixement que la companyia està implementant per a les seves ensenyes Suma i Proxim, durant el primer trimestre GM Food ha establert acords de col·laboració amb la cadena de supermercats Tu Súper, amb seu a Granada, per a convertir-se en el seu proveïdor principal. I també amb Grupo Soledad, empresa de distribució i comercialització de pneumàtics amb seu a Elx, per a instal·lar els seus supermercats Suma en les gasolineres i tallers que el grup empresarial té repartits per la geografia espanyola.

Proximitat i Sostenibilitat

En un moment en el qual els clients reclamen cada vegada més productes de proximitat i més sostenibles, plats preparats més sans i equilibrats, els supermercats de GM Food continuen amb l'aposta del grup per a convertir-se en referents d'aquest model de negoci. La reducció de sucres i sal en sucs, brioixeria i aperitius, o l'eliminació de l'oli de palma o substitució per un altre de producció sostenible, són algunes de les adaptacions que la companyia està implementant per a adequar-se a les peticions dels compradors.

General Markets Food Iberica

GM Food Iberica, amb una facturació de 1.161 milions d'euros i una plantilla mitjana de 2.400 empleats, és propietat de la multinacional xinesa Bright Food. GM Food té 6 seus repartides per l’Estat espanyol i és referent en el sector horeca amb els cash&carry Gros Mercat, amb 70 centres, i la divisió de Food Service. També compta amb més de 800 supermercats franquiciats amb les ensenyes Suma, Proxim i Spar.