L'Associació de Joves Empresaris de Girona, el Setmanari de l'Alt Empordà, el Fòrum Imagina, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, l'Ajuntament de Figueres i l'Ajuntament de Roses, obren la tretzena edició dels Premis Emprenedors de l'Alt Empordà. Aquesta convocatòria té com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l'aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l'activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball. El termini de presentació de candidatures és de l'1 al 20 d'abril.

Enguany, els premis seran lliurats al Teatre Municipal de Roses el 21 de maig. Els guardons es distribueixen en cinc categories:

  • Premi Jove Empresari que distingeix l'empresari/a empordanès/a menor de 42 anys que hagi tingut una trajectòria empresarial més destacada.
  • Premi Emprenedor, per al projecte d'empresa de l'Alt Empordà més viable, innovador i amb major potencial de creixement, dotat amb un 1er Premi de 3.000 € en metàl·lic i publicitat al setmanari l'Empordà per un valor de 1.500 € i un 2on Premi dotat amb 1.500 € en metàl·lic.
  • Premi a la Millor Idea de Negoci: per a les idees de negoci més creatives dels estudiants dels Instituts de la comarca. Aquesta categoria té dues modalitats de premis: estudiants d'ESO i estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius. Els membres de l'equip guanyador de cada categoria rebran una mini tauleta digital.
  • Premi a la Innovació, per a aquella empresa amb seu social a l'Alt Empordà que hagi estat capaç d'innovar en producte, servei o processos. Premi dotat amb 1500€ en metàl·lic.
  • Premi a la Innovació Turística, per aquella empresa amb seu social a l'Alt Empordà que hagi estat capaç d'innovar en producte, servei o processos. Premi dotat amb 1500€ en metàl·lic.

Els guanyadors de l'edició 2020 van ser Salvador Isern amb el seu projecte «Mola» (Premi Emprenedor), mentre que Anna Puigbert va assolir el segon lloc amb el seu projecte Tiffany's Empordà. El guardó a Millor Idea de Negoci va recaure sobre el projecte «Cooperativa Somnis d'Arreu» de Lídia García, Paola Monrroyi Laia Rovira, estudiants de l'Institut Ramon Muntaner, mentre que el Premi Jove Empresari va ser per Esteve Guerra, de l'empresa del Càmping Bassegoda.

Podeu consultar les bases completes de la convocatòria 2021 en aquesta adreça: www.premisemprenedorsaltemporda.com.