Aquest dijous, 25 de març, a les 9 hores, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha premut el botó d’obertura de l’urna electrònica que ha donat inici al procés electoral de les Eleccions Agràries 2021, les primeres amb el vot 100% electrònic. Al mateix temps, els 209 punts d’assistència al vot electrònic han obert amb normalitat arreu de Catalunya.

A la vegueria de Barcelona han obert 13 punts, a la vegueria de la Catalunya Central, 22 punts; a Lleida, 58 punts; al Penedès, 12; 30 punts d’assistència més han obert a la vegueria de Girona, a la vegueria del Camp de Tarragona han obert 22 punts assistencials, a la vegueria de les Terres de l’Ebre, 23 punts, i finalment, a l’Alt Pirineu i Aran, han obert 21 punts.

La votació continuarà avui fins al punt de la mitjanit per mitjans electrònics de manera remota. Els 209 punts d’assistència al vot electrònic estaran oberts fins a les 18 hores.

En total, estan cridats a les urnes 26.609 professionals agraris (18.022 persones físiques i 2.587 persones jurídiques). D’aquests, 1.365 corresponen a la demarcació de l’Alt Pirineu i Aran; 1.084, a la de Barcelona; 2.588, a la Catalunya Central; 2.548, a la demarcació de Girona; 7.832, a la demarcació de Lleida; 1.636, a la demarcació de Tarragona, i 2.433, a la demarcació de les Terres de l’Ebre.

Es presenten quatre candidatures: Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Asociación Agraria-Jóvenes Agricultores (ASAJA) i Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA).

El primer dia d’aquesta votació acabarà a les 24 hores amb el tancament del vot electrònic remot i es reprendrà demà, 26 de març, de 9 a 18 hores. Aquest segon dia, només podran votar les persones físiques que no hagin exercit el seu dret a vot i ho hauran de fer en algun dels 69 punts d’assistència al vot electrònic oberts aquesta segona jornada. Les persones jurídiques només poden votar durant la jornada d’avui.

Els resultats es podran consultar a través de la pàgina web corresponent i del compte de Twiter @agriculturacat.

La jornada electoral quedarà definitivament tancada el 26 de març a les 18 hores. En aquest moment, el secretari general del Departament d’Agricultura, David Mascort, premerà el botó de tancament de l’urna electrònica i s’iniciarà l’escrutini.