El Grup Peralada ha venut la seva filial Poligal a l'entramat peruà d'empreses Oben Group. Així ho van fer públic ahir les parts en un comunicat, en el qual l'empresa familiar catalana oficialitza el traspàs de les seves plantes de Portugal i Polònia, a més com les oficines comercials d'Alemanya. «La venda del grup Poligal es produeix en el marc d'una reorientació estratègica», explica Peralada en el seu comunicat.

Les plantes que la firma catalana ha traspassat a Oben Group estan especialitzades en la fabricació de productes d'embalatge per a l'alimentació. I, amb aquesta adquisició, els empresaris peruans fan el salt a Europa. Oben Group és líder de fabricació de plàstics a Llatinoamèrica, amb plantes de producció a Argentina, Xile, Perú, Equador, Colòmbia i el Salvador. En els darrers anys, Peralada ja havia restructurat l'activitat de Poligal, tancant la històrica planta de Narón (Galícia) per potenciar els centres productius de Portugal i, sobretot, el de Polònia que va posar-se en marxa l'any 2017.

El Grup Peralada, propietat de la família Suqué Mateu i amb 2.000 treballadors a tot el món, reestructura així el seu model de negoci i redueix divisions. Entre les seves actuals línes de negoci hi ha el sector del joc, els hotels i la restauració, i la producció i distribució de vins. Fa tres anys també va reactivar la històrica marca automobilística Hispano-Suiza, presentant un cotxe esportiu elèctric.