La publicació especialitzada EjePrime s'ha fet ressò aquest dimarts, 23 de febrer, que Eurofund ultima la firma d'una de les principals operacions logístiques en marxa, l'adquisició de 175.000 metres quadrats al polígon logístic Logis Empordà, als termes del Far d'Empordà i Vilamalla, en els quals Amazon ha previst instal·lar el seu hub logístic de referència a Espanya. L'operació de la gestora de fons la gestiona el seu joint venture amb el grup britànic Logistics Capital Partners (LCP).

Segons la mateixa font periodística, fonts properes a l'operació han confirmat que a principis de març és previst que es formalitzi l'adquisició del terreny, propietat de Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques (Cimalsa), empresa pública de la Generalitat de Catalunya.

D'aquesta manera, Eurofund i LCP es faran amb la propietat del sòl i s'encarregaran de promoure i gestionar el centre logístic en el qual s'instal·larà el gegant dels Estats Units de l'e-commerce.

El Logis Empordà és el gran centre per a la logística i la distribució del nord de Catalunya, amb una clara vocació transfronterera.

En un àmbit de 73 hectàrees, ja s'ha urbanitzat una primera fase amb 21 hectàrees, en la qual ja s'han instal·lat les primeres empreses. La segona fase d'urbanització s'està adequant per permetre la ubicació d'empreses que requereixin parcel·les amb una superfície superior als 150.000 metres quadrats i naus de 100.000 metres quadrats.

El Logis Empordà forma part d'un gran hub logístic del Far-Vilamalla, que incorpora l'actual estació intermodal de Vilamalla, amb capacitat per gestionar mercaderia ferroviària conteneritzada, frigorífics, granels i automòbils.

L'estació està gestionada per la societat Terminal Intermodal de l'Empordà, SL, que està participada per Cimalsa i el Port de Barcelona. Conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, està impulsant la implantació en ample UIC, tot i que ja es troba operativa en ample ibèric.