La producció industrial a Catalunya durant l'any 2020 va ser un 9,3% inferior respecte a l'exercici anterior arran de la crisi de la Covid-19. Segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la caiguda de l'Índex de Producció Industrial (IPI) al territori va ser lleugerament superior a la mitjana espanyola, que va registrar una davallada del 9,1% interanual. Tal com recorda l'INE, els efectes de la pandèmia van provocar descensos "molt pronunciats" de la producció, sobretot durant els mesos de març, abril, maig i juny. En aquest sentit, assenyala que pràcticament tots els sectors han tancat el quart trimestre de l'exercici amb nivells de fabricació inferiors al mateix període de 2019.

Al conjunt de l'Estat, l'activitat econòmica més castigada va ser la producció de béns d'equip, que durant el 2020 va reduir la seva activitat en un 15,5%. A continuació apareixen els béns de consum durador, amb una contracció del 13,6% i els béns intermedis, amb una davallada del 7,9%. Completen la llista el sector energètic, on la caiguda de la producció va ser 6,7% interanual, i els béns de consum no durador, amb una reducció del 6,6%.

Per comunitats, les Balears presenten la major caiguda de producció industrial de l'Estat (-20,9%), seguit del País Basc (-14,1) i Astúries (-13,9). Segons les dades provisionals de l'INE, l'Índex de Producció Industrial va reduir-se en tots els territoris.