La formació és un dels requisits més demanats per les empreses. Tenint en compte els canvis que s'estan produint en el mercat de treball, la necessitat de reciclatge i l'ampliació de coneixements són factors imprescindibles per tal d'ajustar-nos als perfils professionals actuals. Aquest fet el té molt present l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres per a afrontar els seus plans de reactivació derivats de la pandèmia.

Amb aquest objectiu, l'IDFO (Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació), en col·laboració amb l'Ajuntament de Figueres, oferirà cursos de certificats de professionalitat adreçats a persones a l'atur. Els certificats de professionalitat són documents oficials que acrediten les competències professionals i garanteixen que la persona que els obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d'acord amb les exigències del mercat de treball.

Els certificats de professionalitat que s'oferiran estan relacionats amb el sector sanitari i el sector administratiu. El primer d'ells està destinat a l'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

Sector i durada

Aquest primer curs d'atenció sociosanitària té una durada de 450 hores i és previst que comenci aquest mes de febrer. Les pràctiques professionals amb caràcter no laboral es faran en empreses del sector.

El segon curs és d'operacions auxiliars de serveis administratius i generals, tindrà una durada de 390 hores i el seu inici està pendent de determinar. Els assistents tractaran les Tècniques administratives bàsiques d'oficina; Reproducció i arxivament; Operacions bàsiques de comunicació i faran pràctiques professionals no laborals en empreses del sector.

Aquests estudis es cursaran al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer (Ronda Sud, 3), de dilluns a divendres, en horari de matins, de 9 a 14 hores.

Per obtenir més informació sobre aquests estudis, conèixer les dates d'inici definitives i inscriure-s'hi, cal consultar la pàgina web del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC): serveiocupacio.gencat.cat/ca/inici.

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres col·labora amb l'Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació amb la finalitat d'ajudar les persones que es troben en situació d'atur.

L'IDFO va néixer amb la missió d'ajudar els treballadors i treballadores de Catalunya i les seves empreses a millorar permanentment la seva qualificació professional. La UGT de Catalunya va crear l'IDFO el 1993 com una Fundació privada sense ànim de lucre i des d'aleshores ha anat caminant juntament amb el mercat laboral sense perdre de vista la seva missió.