Enric Cristau, fundador de la distribuïdora de calçats figuerenca que porta el seu nom, rep el Premi COACGI 2020 del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona. Amb aquest guardó, el gremi professional reconeix les trajectòries de col·legiats de gran vàlua en els camps empresarial i comercial dins l’àmbit de la demarcació de Girona. El lliurament del guardó s'ha donat durant el matí del dissabte 19 de desembre en el marc de la festa patronal de la corporació, que aquest any ha pres un format virtual a causa de la Covid-19. Durant l’acte també s’ha ret homenatge als col·legiats més veterans amb els diplomes d’Or i Plata als 50 i 25 anys d’antiguitat col·legial. Han rebut la distinció deu agents comercials, un dels quals, Llorenç Juher, ha rebut el diploma d’Or.

Enric Cristau, l’impulsor de la marca EMMA

L’empresari i agent comercial Enric Cristau, actualment jubilat, és el col·legiat més antic de la corporació gironina amb més de 67 anys d’adhesió a l’entitat. Durant l’acte de presentació, Cristau, acompanyat pel seu net i pel president i vicepresident del col·legi, Josep Burgas i Lluís Font, ha expressat el seu agraïment pel guardó rebut i l’orgull de pertànyer a l’entitat. “La serietat, la qualitat esmerçada en el producte, la feina ben feta i la gran dedicació són l’èxit del periple empresarial de l’amic Enric” ha destacat Lluís Font, durant la presentació del premi.

La seva reputació i prestigi en el camp de les vendes el van conduir a la representació i distribució de calçats, sector que va compaginar amb la representació alimentària fins l'any 1972. L’èxit i el reconeixement professional el troba dins el món del calçat. Va exercir la presidència d'AGRUMACA (Agrupació Majoristes de Calçat de Catalunya) durant deu anys. Destaquen les seves marques registrades, especialment coneguda la marca EMMA, introduïda a tot el món: Espanya, Europa, Japó, Canadà, Austràlia, els EEUU, Israel i Egipte, entre d'altres.