Donada l’evolució general de la pandèmia de la Covid-19 i la possible posada en marxa de noves restriccions de cara a les properes setmanes, el sector hostaler vol expressar que no podrà assumir un nou tancament. Totes les associacions i federacions hostaleres del territori català demanen conjuntament mantenir les condicions actuals de restricció tenint en compte que, segons consta als estudis del propi Departament de Salut, la principal font del contagi és l’àmbit privat.

Als quatre dies de reobrir, el sector denuncia en un comunicat que "se’ns va acusar a l’hostaleria de ser els culpables de l’increment de les xifres sanitàries, per part d’algun Conseller de Govern. No és gens lícit acusar-nos en aquestes condicions".

"Una altra vegada - continua l'escrit - estem patint la improvisació que tant mal ens fa als nostres negocis, creant expectatives que ens van frustrant, sense diàleg i veient com ni tant sols se’ns escolta, i que se’ns tracta de qualsevol manera, al nostre càrrec". Consideren que les declaracions del Govern de les darreres hores són "imprecises" i que els pilla un cop més, obrint els establiments, contractant personal, amb les neveres plenes i a les portes de les festes de Nadal.

Des del sector proposen:

  • Que es facin inspeccions i que es castigui als infractors en concret i no a tota l’hostaleria. Indiquen que altres comunitats que no han tancat estan evolucionant de forma similar a la nostra.
  • Que, amb l’actual sistema d’ajuts, no tenen cap possibilitat de sortir-nos-en.
  • Que a les zones despoblades s’ampliï la mobilitat. A més acostuma a coincidir amb les que tenen millors dades.
  • Que es facin accions sanitàries més precises.

El comunicat el signen la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, la Federació d'Hostaleria de Lleida, la Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria del a província de Tarragona i el Gremi de Restauració de Barcelona. Els signants es plantegen fer una demanda col·lectiva davant del Govern de la Generalitat en defensa del sector.