24 de novembre de 2020
24.11.2020
L'Empordā
Sant Pere Pescador

Cinc cāmpings empordanesos encapįalen el top ten d'un rānquing internacional

L'Aquarius de Sant Pere Pescador ocupa la primera posiciķ d'una influent publicaciķ alemanya

24.11.2020 | 18:14
Una família gaudeix de la seva estada en un bungalow del Cāmping L'Āmfora de Sant Pere Pescador.

Els càmpings de les comarques gironines continuen la seva trajectòria d'èxit pel que fa a reconeixements europeus que avalen la gran qualitat de les instal·lacions. La meitat dels 10 càmpings de l'Estat espanyol pels quals aposta la revista alemanya Caravaning són de les comarques gironines i quatre càmpings gironins ocupen els primers lloc del rànquing. La publicació anual de la influent Federació Alemanya de Fabricants de Caravanes i Autocaravanes distribueix cada any aquesta revista, que té una tirada de 250.000 exemplars.

En aquesta última edició hi tenen una especial rellevància els càmpings gironins, que amb els seus serveis i instal·lacions exemplars es posicionen entre les millor ofertes turístiques europees. Els cinc càmpings gironins que es destaquen en aquesta ocasió són: Aquarius, de Sant Pere Pescador (que ocupa la primera posició); Les Medes, de Torroella de Montgrí (en el segon lloc); l'Àmfora, de Sant Pere Pescador, (situat en el tercer lloc del rànquing); La Ballena Alegre, també de Sant Pere Pescador (en la quarta posició); i Las Dunas, de Sant Pere Pescador (situat en vuitena posició).

Els càmpings gironins han invertit aquesta temporada 1,6 M d'euros en mesures de prevenció anti-COVID, formació, conscienciació i en la certificació dels plans de contingència i protocols de seguretat dels establiments. A aquesta inversió s'ha de sumar un reforç de mesures que ha dut a terme el sector amb la campanya Wecare impulsada per l'Associació (www.campingsingirona.com ) amb l'objectiu d' implementar les mesures sanitàries necessàries, adaptació dels protocols interns i la formació del personal. La campanya Wecare ha aportat resultats molt positius a la destinació i es destaca el feedback dels clients internacionals que han expressat en repetides ocasions als mitjans de comunicació el seu sentiment de seguretat durant les estades d'aquesta temporada als càmpings de les comarques de Girona.

D'altra banda, la majoria de càmpings han obtingut certificats com el Safe Tourism o d'altres similars i la bona preparació del sector en mesures sanitàries ha afavorit la satisfacció dels clients. Tot i que la temporada ha estat curta i difícil per a la majoria d'establiments, amb l'aplicació d'aquestes mesures quasi la totalitat dels càmpings s'han adaptat al nou escenari i han pogut obrir.

L'Associació de càmpings de Girona és la més antiga d'Espanya, compta amb 73 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix unes 120.000 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook