Àngels Chacón, exconsellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i candidata del Partit Demòcrata (PDeCAT) a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, s'ha reunit aquesta darrera setmana a Figueres amb una representació del Cercle Euram de l'Empordà, encapçalada pel seu president Josep Perxas. En la trobada, Chacón va lamentar que actualment la formació professional depengui del Departament d'Educació "perquè no té en compte les necessitats ni la visió empresarial", i va assenyalar que els currículums dels graus formatius haurien d'estar determinats, en part, per les empreses.

"La formació professional ha d'estar al costat de l'empresa. Aquest és un dels canvis que hem de fer com a país", va dir Àngels Chacón, que va afegir que "les empreses són les que han de dictar els currículums. Ens estem jugant el futur d'un país i estem començant a perdre oportunitats".

La candidata del PDeCAT va reconèixer que la situació actual a l'Alt Empordà és similar a la que va viure quan era regidora de l'Ajuntament d'Igualada. "Teníem un 26% d'atur, i les empreses es queixaven que hi havia un buit molt gran entre les seves necessitats i la formació. Les administracions, els empresaris i els centres de formació vam treballar plegats, vam atreure graus i vam evitar que alguna empresa caigués", va dir.

En la trobada, Àngels Chacón va posar de manifest en diverses ocasions el posicionament liberal del Partit Demòcrata i va defensar que "Catalunya necessita que el sector industrial remunti per no perdre competitivitat".

La política del PDeCAT va aprofitar el seu viatge a l'Alt Empordà per reunir-se amb empresaris, comerciants i polítics de la comarca.