El Departament d'Agricultura de la Generalitat ha concedit més de 280.000 euros en ajuts a 16 llotges pesqueres catalanes. La intenció del Departament és compensar el 80% de pèrdues de recaptació patides durant el període de l'estat d'alarma. Es calcula que la facturació bruta en primera venda a les llotges pesqueres catalanes en el període comprès entre el 14 de març i el 21 de juny de 2020 ha estat un 37% inferior a la mitjana dels anteriors tres anys, amb pèrdues brutes per al sector de gairebé 11 milions d'euros. Aquestes ajudes també pretenen contribuir al manteniment de la competitivitat i els llocs de treball pesquers, i continuar donant suport a l'economia blava del país.

Aquestes subvencions formen part del paquet de mesures del Govern per acompanyar els sectors productius davant la crisi econòmica de la Covid-19, que s'emmarquen també en els ajuts d'Estat aprovats d'acord amb la Comissió Europea per establir mesures destinades a donar suport a l'economia en el context actual.

La impossibilitat de garantir les mesures sanitàries de seguretat per part d'algun segment de la flota, el confinament de les famílies, que ha causat una reducció del consum de les llars dels productes pesquers, i el tancament del sector de l'hostaleria i la restauració, principal destinatari dels productes pesquers de proximitat, han produït una reducció de la demanda i la conseqüent caiguda dels preus de primera venda.