La Fira del Vehicle d'Ocasió de Figueres, FiraVO, se celebra des d'aquest divendres fins diumenge en el seu espai habitual, el Recinte Firal de la capital empordanesa. El certamen, plenament consolidat des de fa anys, arriba a la catorzena edició.

Compta amb un total de quinze expositors, vint-i-sis marques oficials representades i 6.000 metres quadrats d'exposició oberta al públic de manera gratuïta. FiraVO és una cita anual exitosa en el seu balanç final de vendes que cada any situa Figueres com a referent en el sector de l'automòbil.

Entre divendres i diumenge, des de les deu del matí fins a les vuit del vespre, es podrà veure una mostra de la selecció especial dels expositors que ofereixen vehicles de primera qualitat, certificats i a preus molt competitius.

La FiraVO ha obert les portes amb la presència de l'alcaldessa Agnès Lladó i la regidora de Fires i Mercats, Ester Marcos, en companyia dels representants dels expositors. Tant Lladó com Xavi Vilanova, que ha parlat en nom de les empreses, s'han felicitat de poder celebrar l'esdeveniment "amb les màximes garanties de seguretat".

A l'edició d'aquest any de la Fira, es continua fent el sorteig «Aparca 1 any gratis», procedent de l'empresa supramunicipal Fisersa. Es tracta d'una targeta que se sortejarà entre els compradors d'un vehicle a la Fira per tal que puguin aparcar gratuïtament durant un any a qualsevol zona blava de la ciutat de Figueres. Se'n sortejaran un total de 15, una per cada expositor.

Tres dies de FiraVO amb quinze expositors a Figueres

Tres dies de FiraVO amb quinze expositors a Figueres

La regidora de Fires i Mercats, Ester Marcos, explica que «és una Fira que genera dinamisme econòmic a la ciutat i per aquest motiu és important que la puguem celebrar. Aquest és un any marcat per la Covid-19 i, des de l'Ajuntament de Figueres, apostem per tirar-la endavant i perquè sigui un certamen segur».

L'Ajuntament ha vetllat perquè la FiraVO 2020 compleixi amb totes les mesures de seguretat sanitària establertes dins del perímetre de la Fira, per controlar l'aforament i perquè es respectin les distàncies de seguretat i l'ús obligatori de mascareta. Cada expositor, per la seva banda, tindrà cura que, per conèixer els vehicles, se segueixin totes les mesures de seguretat igual que es fan als concessionaris.

Ester Marcos argumenta que en aquesta ocasió «podem presentar una FiraVO totalment adaptada a la nova realitat. Per tres motius: es realitza en un espai on podem controlar molt bé l'accés, com ja fem amb el mercat del dijous; es realitza en un espai gran a l'aire lliure i, a més, els concessionaris fa temps que estan acostumats a treballar amb totes les mesures de seguretat».

212 cotxes venuts el 2019

L'any 2019, durant els dies de FiraVO es van vendre 212 cotxes, entre els 10.000 assistents que va tenir a l'esdeveniment, a un preu mitjà d'uns 15.000 euros cadascun.