El President de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero Martínez, el proppassat dimecres 23 de setembre, va participar en una reunió al Palau de la Generalitat de Catalunya, entre els representants de la institució i del sector de la restauració de català. La finalitat de la trobada era intercanviar punts de vista i opinions, amb relació a la situació de pandèmia mundial per la COVID-19.

Els representants de la Generalitat van demanar al sector de la restauració que fessin d'interlocutors entre les seves empreses de les mesures de seguretat en matèria de salut pública, entre les quals, hi ha l'ús de la mascareta, la preservació de l'activitat mantenint les distàncies de seguretat establertes entre les taules i les persones; la no agrupació de taules amb més persones que la normativa requereix (actualment són 6), etc.

El sector de la restauració va sol·licitar que la Generalitat de Catalunya exigís al Govern d'Espanya un rescat pel sector turístic mitjançant els fons europeus. En aquest sentit, el President Antoni Escudero, va suggerir que la millor forma per repartir aquests fons entre les empreses del sector, era mitjançant una ajuda a fons perdut. Una subvenció que s'hauria d'atorgar basada en el mateix percentatge que s'ajuden als treballadors a través dels ERTOS.

Escudero va proposar que l'accés a les empreses per obtenir aquestes subvencions, fos a través d'una comparació dels balanços d'enguany respecte a l'Impost de Societats dels últims 2 o 3 anys. I que si amb la diferència es mostressin pèrdues, (com passaria amb la majoria de les empreses del sector), es compensessin a través d'una ajuda econòmica sobre el percentatge que s'establís del total de les pèrdues, que si fos comparable amb els ERTOS, es demana que sigui d'un 70%.

Dia Mundial del Turisme

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, avui 28 de setembre, en condicions normals, commemoraria el Dia Mundial del Turisme, al Castell de Biart de Masarac, acompanyada de tots els empresaris i administracions que representen el sector turístic de Girona i Catalunya.

La Federació destaca que en un any marcat per la pandèmia ocasionada per la COVID-19, que ha dut greus conseqüències econòmiques per a les empreses del sector que representa, és moment que les administracions els escoltin i posin en marxa un pla per reactivar el turisme, que és una de les activitats econòmiques més importants del país, que dóna feina a milers de famílies i genera riquesa de forma transversal a molts altres sectors econòmics.

Per aquest motiu, el President de la Federació i la seva junta directiva, exigeixen al Govern de l'Estat Espanyol que es rescati el sector turístic de la forma que proposa Antoni Escudero; S'allarguin els ERTOS que estan vigents, com a mínim, fins a Setmana Santa del 2021, que permetin l'entrada i sortida de treballadors en funció de la conjuntura turística i que comptin amb una bonificació de la Seguretat Social dels treballadors afectats; S'ampliïn els terminis de les línies ICO, les carències hipotecàries i les ajudes directes; Es rebaixi l'IVA del sector turístic al 4%, i s'exonerin els següents impostos: l'IBI, l'IAE, IRPF, Impost de Societats, quota d'autònoms i la quota de la Seguretat Social.

Escudero afirma que si les administracions que governen no ajuden el sector turístic, les conseqüències seran devastadores per l'economia de Girona, Catalunya i l'Estat Espanyol amb una pèrdua de milers d'euros.